Edustuksen voittoputki jatkuu - tänään kaatui FoPS

12.11.2017

Riina Sallinen on esittänyt pirteitä otteita viime peleissä.

Kuva: Mikko Tuomi
Riina Sallinen on esittänyt pirteitä otteita viime peleissä. Kuva: Mikko Tuomi
Vierasjoukkueen parhaana Päivärinteen Ruislastuilla palkittiin #79 Annika Räikkönen.
Hyvinkään #10 Riina Sallinen palkittiin Kauppalankadun Subwayn lahjakortilla.
#19 Mira Sydänmaa palkittiin päivän Twister-pelaajana.
Kuvaverkko Oy:n edustajat sekä Hyvinkään kisoihin lähtevän faniryhmän edustaja Ari Ranki jakoivat maajoukkue-edustajillemme Mira Sydänmaalle, Pauliina Auviselle, Elina Tahvanaiselle ja Kim Forsblomille Hyvinkään faniryhmän tiimihupparit. Lisäksi maajoukkueeseen kuuluu edustusjoukkueen huoltaja Pekka Takala, joka ei ollut paikalla sunnuntain pelissä.
Joukkueen Onnistujan mailan sai tänään #5 Mirkku Miettinen.

Otteluraportti Hyvinkää – FoPS 12.11.2017

13-2 (3-1, 5-0, 4-1, 1-1)

Isänpäivän alkuilta sujui rattoisasti ringeten merkeissä Hyvinkäällä. Päivän ottelu oli Hyvinkään viimeinen kotiottelu ennen MM-kisataukoa. Vieraaksi oli matkustanut FoPS Forssasta.

Ottelun alkutahdit määräsi Hyvinkää, ja samalla kaavalla mentiin oikeastaan koko ottelu sen myötä. Hyvinkää hallitsi rengasta ja painopiste oli pääasiassa vastustajan kenttäpäädyssä. Iiris Wilenius avasi kotijoukkueen maalihanat viiden minuutin pelin jälkeen. Ensimmäisessä erässä maalinteossa onnistuivat myös Elina Tahvanainen ja kovan karvauksen päätteeksi vastustaajaa rokottanut Roosa Ravantti. Vastustaja rokotti myös kertaalleen, ja toiseen erään lähdettiin 3-1 lukemissa.

Toista erää ehti kulua 26 sekuntia, ennen kuin rengas oli neljättä kertaa vastustajan maalissa. Asialla oli Camilla Tuomi ja maali tehtiin alivoimalla. Peli repesi toisessa erässä oikeastaan kokonaan, kun Tahvanainen teki kolme maalia lisää ja myös Riina Sallinen onnistui maalinteossa. Pitkä erätauko alkoi lukemissa 8-1 ja maalivahtien torjunnat tässä vaiheessa olivat 15-32, Hyvinkään maalissa Taina Jääskeläinen ja vastustajalla viime kauden Ykkössarjan parhaaksi maalivahdiksi äänestetty Sini Mäkelä. Erätauolla Hyvinkään Taitoluistelijoiden Veera Martikainen esitti upean luisteluesityksen, kiitos Veera!

Kaksi viimeistä erää samoissa merkeissä

Ottelun toinen puolisko ei juurikaan poikennut ensimmäisestä. Wilenius onnistui maalinteossa toistamiseen, samoin Sallinen, joka sai lyödä renkaan tyhjiin Vera Ketosen ja Mirkku Miettisen upean esityön päätteeksi. Ei olisi liioittelua sanoa, että siinä nähtiin Hyvinkään tähänastisen kauden hienoin maali. Nea Nieminen maalasi kertaalleen ja myös Miettinen laukoi renkaan maaliin ylivoimalla. FoPS onnistui kaventamaan kolmannessa erässä kertaalleen, joten viimeiseen erään lähdettäessä tilanne oli 12-2. Neljäs erä oli lähinnä kosmetiikkaa. Tänään hyvässä vedossa ollut ketju Ketonen-Miettinen-Sallinen teki taululle loppulukemat 13-2.

Päivärinteen Ruislastut sai tänään vastustajan #79 Annika Räikkönen. Kotijoukkueesta Kauppalankadun Subiin pääsee #10 Riina Sallinen ja päivän Twister-pelaaja oli #19 Mira Sydänmaa. Joukkueen Onnistujan mailan sai tänään #5 Mirkku Miettinen.

Päävalmentaja Kim Forsblom kommentoi päivän peliä seuraavasti: ”Pelasimme ehjän ja kurinalaisen 60 minuuttisen. Emme oikoneet perusasioissa, vaan maltoimme rakentaa maalipaikat huolellisesti ja sen seurauksena teimme useita todella hienoja maaleja. Meillä oli tänäänkin kahdeksan eri maalintekijää, mikä on hieno juttu. Eikä jalka noussut missään vaiheessa kaasulta, vaikka peli oli melko selvä.”

Maajoukkuepelaajat Sydänmaa, Tahvanainen ja Pauliina Auvinen sekä valmentaja Kim Forsblom saivat kisoihin lähtevän faniryhmän puolesta kisahupparit, jotka on sponsoroinut Kuvaverkko. Hyvinkään jäähallin aulassa kävi pelin jälkeen kuhina, kun maajoukkuepelaajat jakoivat maajoukkueen fanikortteja ja koko edustusjoukkue nimikirjoituksia! Halukkaat pääsivät fanikuviin edustuksen pelaajien kanssa.

MM-kisoja odotetaan jo innolla

Maajoukkuekonkari Mira Sydänmaa on ollut mukana maajoukkueessa vuoden 2013 MM-kisoista lähtien. Sydänmaa odottaa tulevia MM-kisoja innokkaasti. Kisavalmistelut alkavat olla valmiit, ja pieni jännityksen kutina alkaa hiipiä, tuumi Sydänmaa sunnuntain ottelun jälkeen. Suomi voitti Kanadan edellisissä MM-kisoissa tammikuussa 2016 murskalukemin. Tällä kertaa Sydänmaa ennakoi Kanadan olevan ärhäkkäämpi eikä odotettavissa ole 13-0 peijaisia. Maajoukkue on kisamatkalla 26.11.-5.12. Mira Sydänmaa, jotta voisit palatessasi sanoa, ettei kisamatka olisi voinut mennä paremmin, mitä asioita pitäisi tapahtua matkan aikana? ”Minulle riittää se, että tuodaan se mitä ollaan lähdetty hakemaankin eli tuodaan mestaruus tullessamme Suomeen”, tuumi Sydänmaa sunnuntain pelin jälkeen.

Elina Tahvanainen lähtee Kanadaan rauhallisin mielin, vaikka kisakutina alkaakin jo tuntua vatsassa. "Meillä on kasassa urheilullinen, taitava ja voitontahtoinen joukkue", analysoi Tahvanainen, joka on pelannut Kanadassa nuorten MM-kisoissa vuonna 2012. Suurin ero Suomessa ja Kanadassa pelaamisessa on kaukalon koko. Tilaa on Kanadassa vähemmän kaukalon pienestä koosta johtuen.

MM-kisat pelataan Kanadan Mississaugassa 27.11.-3.12.2017. Kisojen viralliset sivut: www.worldringettechampionship2017.com/