Elina Tahvanainen oli jälleen pelipäällä Espoossa. Kuva viime viikon pelistä Nokiaa vastaan. Kuva: Mikko Tuomi
Veera Hakonen debytoi naisten kilpasarjassa tänään ja palkittiin joukkueen Onnistujan mailalla pelin jälkeen.

Otteluraportti EKS Espoo – Hyvinkää Ringette 11.11.2017

1-10 (1-4, 0-1, 0-2, 0-3)

Hyvinkään naiset matkustivat lauantaina pelireissulle Espoon Leppävaaraan. Edellisenä viikonloppuna aika-ajoin takunnutta peliä pyrittiin tänään saamaan paremmalle mallille. Tiedossa oli, että Espoon nuori mutta sisukas joukkue ei tulisi antamaan piiruakaan periksi.

Camilla Tuomi näytti kaapin paikan heti ensimmäisessä vaihdossa ja laukoi renkaan maaliin 17 sekunnin pelin jälkeen. Siitä parin minuutin päästä rengas oli toistamiseen vastustajan maalissa, ja Tuomi oli asialla siinäkin. Vastustaja pääsi rokottamaan Hyvinkään puolustuspään erheestä ja kavensi seuraavassa vaihdossa pelin tilanteeksi 1-2. Punaiset vieraat eivät siitä kuitenkaan hätkähtäneet, vaan jatkoivat vahvaa hyökkäyspeliään. Erän loppupuolella Elina Tahvanainen ja Mirkku Miettinen onnistuivat molemmat maaliteossa, ja erätauolla tilanne oli 1-4.

Toinen erä oli Hyvinkäältä vähän heikompi. Vastustaja karvasi sinnikkäästi ja hyvinkääläisten ajatus kenties vähän karkasi, minkä seurauksena tuli useita huolimattomuusvirheitä. Riina Sallinen teki vähän ennen erätaukoa hienon maalin, ja erätaukolukemat olivat 1-5. Maalivahtien torjunnat pelin puolivälissä kertonevat pelin hallinnasta: vastustajan Alexandra Väyrysellä 40 torjuntaa, Hyvinkään Roosa-Mari Heikkisellä 9 torjuntaa.

Ottelun toinen puolisko alkoi Hyvinkäältä terävämmin. Painopiste oli voimakkaasti Espoon päädyssä, ja vastustaja renkaan saadessaan purki pitkän syötön toiseen päähän. Tahvanainen teki erän kaksi maalia, ja viimeiseen erään lähdettiin lukemissa 1-7. Peli jatkui samaa rataa myös neljännessä erässä. Hyvinkää onnistui tekemään vielä kolme maalia lisää, viimeistelijöinä Tahvanainen, Iiris Wilenius ja Roosa Ravantti. Loppulukemat taululla 1-10.

Joukkueen Onnistujan mailalla palkittiin ensimmäisen naisten kilpasarjan ottelunsa ennakkoluulottomasti pelannut ja saman tien joukkueelta uuden lempinimen itselleen saanut Veera ”Welho” Hakonen. Hyvä Welho!

Päävalmentaja Kim Forsblom oli positiivisissa tunnelmissa ottelun jälkeen. ”Pelin hallinta oli meidän joukkueella koko ajan, ja jokainen ketju pystyi rakentamaan hyviä maalipaikkoja. Vaikka jäätiin 10 maaliin, minua lämmittää kuusi eri maalintekijää. Ja olen erittäin tyytyväinen, että jälleen uusi B-juniori eli Veera Hakonen teki hienon debyytin naisten tasolla", Forsblom kommentoi.

Hyvinkään seuraava peli on huomenna sunnuntaina kotihallissa klo 16.30. Vieraaksi Isänpäivänä saapuu FoPS Forssasta. Pelin jälkeen on fanitapaaminen jäähallin ala-aulassa! Siellä on mahdollisuus tavata seuramme maajoukkuepelaajat Pauliina Auvinen, Mira Sydänmaa ja Elina Tahvanainen! Maajoukkuepelaajat jakavat maajoukkueen fanikortteja, ja lisäksi myös koko edustusjoukkue tulee jälleen jakamaan nimikirjoituksia. Huomenna sinulla on myös elämäsi tilaisuus päästä suosikkipelaajasi kanssa kuvaan, sillä Kuvaverkko tulee paikalle ottamaan fanikuvia! Joten ehdottomasti kannattaa suunnata Paavolan pannuhuoneeseen Isänpäivän aterioinnin jälkeen, tervetuloa!