Opiskelijoiden turnaus kokosi koulujen joukkueet Hyvinkäälle

21.4.2017


Keskiviikkona 19.4.2017 pelattiin ringeten urheiluvalmennusten yläasteen sekä toisen asteen opiskelijoiden turnaus Hyvinkäällä. Mukaan olivat ilmoittautuneet joukkueet Helsingistä, Tuusulasta, Hyvinkäältä ja Kanadasta L’Academie de ringuette. Turnaus pelattiin yksinkertaisena sarjana.

Joukkueilla oli hyvä yhteishenki ja pelaajat viihtyivät. Hyvinkääläisten pelaajien vanhemmat hoitivat turnauksen toimitsijatehtävät, mikä olikin ehdoton edellytys turnauksen onnistumiselle. Kiitos kaikille toimitsijoille! Tuomaripaidoissa jäällä luistelivat huilivuorossa olevien suomalaisten joukkueiden pelaajat. Homma pidettiin rentona eikä tuomaroinnista tarvinnut ottaa paineita, vaan se oli hyvää harjoitusta pelaajille.

Kanadan tyttöjen oletus oli, että suomalaiset olisivat paljon taitavampia ja nopeampia, kuin he. Heitä jännitti se, olisiko peli erilaista. Heidän päästyään jäälle luulot kuitenkin osoittautuivat vääriksi. Laji oli sama niin Kanadassa, kuin Suomessa. Huomattavin ero pelissä oli kahden viiva säännössä. Kanadassa joukkue joka on syöttänyt kahden viivan yli saa estää sekä ottaa kontaktia vastustajan pelaajaan fyysisemmin. He menivät näihin tilanteisiin meitä suomalaisia paljon kovempaa. Kanadan joukkueella oli vain yhdeksän kenttäpelaajaa, joten osa meistä pääsi kokeilemaan miltä peli heidän paidassaan tuntuu.

Turnauksessa ensimmäiseksi sijoittui maalierolla Helsinki, kolmen ensimmäisen joukkueen pisteiden ollessa tasan. Toiseksi sijoittui Tuusula, kolmanneksi Kanadan L’Academie de ringuette ja neljänneksi kotijoukkue Hyvinkää.

 

Teksti: Silja Malhonen, joka oli pääsiäisen jälkeisen viikon TET-harjoittelussa Hyvinkää Ringette ry:llä