Hyvinkäälle tappio ensimmäisessä finaalissa

19.3.2017

#9 Elina Tahvanainen palkittiin ottelun parhaana pelaajana Lapinlahdella.

Kuva: Mikko Tuomi
#9 Elina Tahvanainen palkittiin ottelun parhaana pelaajana Lapinlahdella. Kuva: Mikko Tuomi
#4 Nelli Kyttänen

#4 Nelli Kyttänen Kuva: Mikko Tuomi
#4 Nelli Kyttänen palkittiin joukkueen kultakypärällä pelin jälkeen.

Lapinlahdelle ensimmäinen kiinnitys voittoon

Kauden huipennus ja tärkeimmät pelit ovat vihdoin käsillä. Runkosarjan kohtaamiset olivat molemmat päättyneet Lapinlahden selvänumeroisiin voittoihin, joten Hyvinkää lähti ensimmäiseen finaaliin ilman paineita.

Kuten aiemmatkin pelit, myös tämän pelin alku oli Hyvinkäältä kehno. Helpot virheet toinen toisensa perään aiheuttivat sen, että tulostaululla oli hyvin nopeasti 3-0 lukemat. Pikkuhiljaa peli lähti siitä paranemaan, ja Hyvinkää sai juonesta kiinni. Melkomoinen työmäärä piti kuitenkin tehdä päästäkseen hyökkäyspäähän. Nelli Kyttänen avasi Hyvinkään maalihanat toisessa erässä, ja erätauolle lähdettiin tilanteessa 5-1. Näistä maaleista vastustajan Anne Pohjola oli tehnyt neljä.

Elina Tahvanainen aloitti Hyvinkään maalinteon jälkimmäisellä puoliskolla, ja teki kavennusmaalin kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla. Pohjola kuitenkin kuittasi maalin heti seuraavassa vaihdossa, ja tilanne oli 6-2. Muutamia tolppiakin kolisteltiin mutta onni ei ollut puolellamme. Kolmas erä oli Hyvinkäältä pelin paras erä, mutta tunnetusti koko 60 minuuttia pitäisi pelata hyvin, jotta voi voittaa. Lapinlahti korjasi voiton ensimmäisestä ottelusta lukemin 10-4. Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Hyvinkäältä #9 Elina Tahvanainen ja Lapinlahdelta #15 Anne Pohjola.

Päävalmentaja Kim Forsblom oli ristiriitaisissa tunnelmissa sunnuntaina. ”Kauden perisynti, ailahteleva ja pelikurista lipsuva suoritus tuli tänään. Monta asiaa teimme hyvin, ja voitosta on mahdollisuus taistella, mutta voittaakseen Lapinlahden virheiden määrä pitäisi saada minimiin”, summasi Forsblom pelin jälkeen.

Paljon jäi Hyvinkäälle parannettavaa viikon päästä pelattavaan toiseen finaaliin, jossa Hyvinkää pelaa nyt siis seinä selkää vasten. Tervetuloa katsomaan Paavolan pannuhuoneeseen la 25.3. klo 16!