Edustukselle tappio Lapinlahdelta - puolivälierissä vastaan tulee Haukat

#6 Iiris Wilenius Kuva: Mikko Tuomi
Joukkueen kultakypärän sai #6 Iiris Wilenius.

Otteluraportti LL-89 Say Cheese – Hyvinkää Ringette            25.2.2017

14-7 (3-0, 4-2, 2-1, 5-4)

Runkosarjan viimeiseen matsiin lähdimme Lapinlahdelle, missä nuorempi puolisko joukkueestamme ei ollut aikaisemmin käynytkään. Ensimmäinen kohtaamisemme kotona päättyi Lapinlahden selvään voittoon, emmekä siinä pelissä onnistuneet omassa pelissämme. Tavoitteenamme oli tänään parantaa aikaisemmasta pelistämme selvästi.

Kuten arvata saattoi, tarvittavaan pelitempoon pääseminen ei aivan onnistunut pelin alusta. Lapinlahden pelivauhti on aivan toista, kuin muiden vastustajiemme, joten hetki meni hakiessa. Ensimmäisellä puoliskolla saamamme kuusi jäähyä eivät myöskään helpottaneet pelaamista. Aloimme kuitenkin toisen erän aikana päästä yhä paremmin peliin kiinni ja onnistumisia tuli vähän enemmän. Puolivälissä tilanne oli vastustajan hyväksi 7-2. Torjunnat olivat puolivälissä meidän Heidi Kauremaalla 10 torjuntaa, vastustajan Johanna Mikkosella 11.

Jälkimmäiselle puoliskolle saimme paremman sykkeen. Viimeistelyssä emme kolmannessa erässä vielä onnistuneet riittävästi, mutta muutoin onnistuimme karvaamisessa paremmin ja pystyimme hallitsemaan rengasta. Kyllä se vaan niin on, että jos maailman parhaita pelaajia vastaan tekee virheen, maailman parhaat pelaajat rokottavat siitä. Varsinkin jos joutuu pelaamaan alivoimalla. Neljännessä erässä alkoi maalinteko taittua meiltäkin ja saimme kavennettua peliä vähän kerrassaan. Vastustaja kuitenkin aina rokotti paikan tullen, joten etumatka sinänsä pysyi samana. Torjunnat kuitenkin osoittavat pelin painopisteen; jälkimmäisellä puoliskolla kotijoukkueen 23 torjuntaa vs. meidän 10 torjuntaa.

Ottelu päättyi lukemiin 14-7. Meiltä maalintekijöinä kunnostautuivat Riina Sallinen, Elina Tahvanainen, Iiris Wilenius, Rosa Kuronen, Mirva Miettinen sekä Sanni Korhonen kahdella osumallaan. Erinomaisen ottelun pelannut Korhonen palkittiin myös ottelun parhaana pelajaana meiltä. Joukkueen kultakypärän sai tänään Iiris Wilenius. Katsomoon oli saapunut faneja Hyvinkäältä, se oli kiva yllätys! Kiitos kannustuksesta!

”Alkuun olimme vähän ihmeissämme, kun vastustaja tuli kovaa päälle ja jäimme ihmettelemään pelaamisen sijaan. Pelin edetessä pääsimme kuitenkin paremmin vauhtiin ja pystyimme luomaan hyviä paikkoja hyökkäyspäässä”, tuumi kultakypärä Wilenius.

Päävalmentaja Kim Forsblom veti yhteen ottelun seuraavasti: ”Alkupeli oli meiltä rikkonainen, mutta kun pääsimme pelaamaan 5-5 niin peli sujui meiltä hyvin. Joukkue on terveenä, olemme saaneet varsinkin viime peleissä hyvin onnistumisia ja viime keväästä on jäänyt nälkää, joten olemme valmiita puolivälieriin.”

Runkosarja on nyt taputeltu, ja sijoituksemme on lopulta kolmas. Hyvinkää Ringeten seuramatkat jatkaa menoaan siis puolivälieriin. Vastustajamme on paikallisvastustaja Järvenpään Haukat. Ensimmäinen peli tullaan pelaamaan lauantaina 4.3. Hyvinkäällä ja toinen peli sunnuntaina 5.3. Järvenpäässä. Laitamme tiedon otteluajoista mahdollisimman pian. Tervetuloa kannustamaan!