Ottelun parhaana pelaajana palkittu #19 Mira Sydänmaa

Ottelun parhaana pelaajana palkittu #19 Mira Sydänmaa Kuva: Mikko Tuomi

#16 Emmi Jusslin palkittiin joukkueen kultakypärällä

Otteluraportti Hyvinkää Ringette – TaRi, Tampere 12.11.2016

12-2 (4-0, 2-2, 2-0, 4-0)

Lauantai-iltapäivän puhteena ohjelmassa oli peli Tampereen Ringetteä vastaan. Olimme harjoitelleet viikolla hyvällä sykkeellä ja oli mukava päästä testaamaan otteita peliin. Pääsimme tänään lähes täydellä rosterilla, ainoastaan Riina Sallinen puuttui.

Pelin alkutahdit mentiin meidän määrätessä. Hyökkäsimme lähes yhtämittaisesti ensimmäiset minuutit ja vastustaja oli hankaluuksissa. Kuuden minuutin kohdalla Mira Sydänmaa karvasi renkaan keskialueella ja syötti Mirkku Miettisen puolittaiseen läpiajoon. Tästä seurauksena Miettinen teki ottelun avausmaalin. Seuraavasta maalista vastasi minuutin sisällä edellisestä Vera Ketonen juonikkaalla kolmion sisälle pujottelullaan, esityöt tekivät Rosa Kuronen ja Emmi Jusslin. Sanni Korhonen tykitti renkaan suoraan aloituksesta verkon perukoille, kun pelikello näytti 9:04. Ensimmäinen erä päättyi 4-0, sillä Elina Tahvanainen teki nopeasta pelinkäännöstä totutun räpyläyläkulmamaalin puolustajakaksikko Pauliina Auvinen – Nelli Kyttänen esityöstä.

Toinen erä jatkui meidän hallinnassamme. Ajassa 20:51 Camilla Tuomi katkaisi vastustajan avauksen tykkänään heidän puolustusalueellaan ja syötti hienosti Iiris Wileniukselle joka teki tilanteeksi maalin edestä 5-0. Sitten meidän pelimme alkoi vähän herpaantua, ja pelistä tuli jokseenkin sekavaa. Syötöt eivät tarttuneet ja teimme vähän kehnoja ratkaisuja. Jouduimme alivoimalle erän puolivälin paikkeilla, ja vastustaja kavensi tilanteeksi 5-1. Maali kuitattiin heti perään Kurosen tehdessä Miettisen syötöstä 6-1 maalin meidän ollessamme vuorostaan ylivoimalla. Meidän kehno erämme päättyi vastustajan läpiajomaaliin, ja pitkä erätauko alkoi tilanteessa 6-2. Jotain ottelun voimasuhteista kertovat maalivahtien torjunnat, jotka tässä vaiheessa olivat meidän Heidi Kauremaalla 10 torjuntaa ja vastustajan Sani Leinosella 41.

Kolmanteen erään lähdettäessä tavoite oli parantaa ennen kaikkea viimeistelyä, joka oli luvalla sanoen hieman kehnoa pelin ensimmäisellä puolikkaalla. Pelin parantaminen ei tunnetusti ole kovin helppoa, jos ote on höllentynyt eikä keskittyminen aivan vastaa sitä mitä sen tulisi vastata. Muutoinkin jälleen vahvan ottelun pelannut Mira Sydänmaa astui kapteenin ottein kuvaan kolmannen erän puolivälin paikkeilla, ja teki tilanteeksi 7-2 ajassa 36:42 Jusslinin syötöstä. Eikä siinä vielä kaikki, vaan sama parivaljakko oli asialla puolisen minuuttia myöhemmin ja rengas oli jälleen verkon perukoilla 37:18. Tuplamaalin tehtyään saa meillä tulla vaihtoon ja näin Sydänmaakin taktiikkaa toteutti!

Tilanne oli siis neljännessä erässä 8-2. Ote oli vähän parantunut, mutta laukauksiin jäi huomattavasti parantamisen varaa. Saimme karvattua renkaan useasti vastustajalta pois ja yhden karvausvoiton päätteeksi Roosa Ravantti teki tilanteeksi 9-2. Hetkeä myöhemmin Kuronen oli karvausvoiton päätteeksi läpiajossa, jossa vastustaja rikkoi rangaistuslaukauksen arvoisesti. Kuronen laittoi rankkarin sisään ja taululla olivat lukemat 10-2. Erän loppupuolella Ketonen teki illan toisen maalinsa omasta reboundistaan, ja Tuomikin pääsi maalin makuun niin ikään reboundista vielä viimeisellä minuutilla. Ottelu päättyi lukemiin 12-2.

Ottelun parhaina pelaajina Päivänrinteen Ruislastut saivat vastustajan #99 Henna Remsu ja meiltä oikeutetusti #19 Mira Sydänmaa. Joukkueen kultaisen kypärän sai tänään vahvasti puolustanut #16 Emmi Jusslin. Tänään emme päässeet katsojaluvussa yli sadan, mutta se ei menoa haitannut sillä katsomossa olleet G-Gepardit saivat kyllä tunnelman aikaiseksi. Kiitos kannustuksesta!

Nyt on edessä parin viikon tauko peleistä vapaan viikonlopun ja maajoukkueleiritauon vuoksi. Harjoittelemme sillä aikaa vimmatusti ja jatkamme pelaamista 3.12. Nokialla. Over and out!