Kuva: Mikko Tuomi
#16 Emmi Jusslin työn touhussa! Kuva: Mikko Tuomi
Emmi "Rölli" Jusslin ja joukkueen tikkaat

Pisteet jakoon 65 min jälkeen

Hyvinkää lähti Laitilaan haastamaan sarjajohtajaa, joka vei pisteet ensimmäisestä kohtaamisesta.  Peli alkoi vauhdikkaasti ja molemmilla joukkueilla oli hyviä tilanteita. Jyske aloitti maalinteon parin minuutin jälkeen, ja Hyvinkää sai pelin tasoihin noin viisi minuuttia myöhemmin, kun Camilla Tuomi teki kulmalta hienon maalin. Mirkku Miettisen tekemän johtomaalin myötä ensimmäinen erä päättyi Hyvinkään johtaessa peliä 1-2.

Toisen erän alkajaisiksi Rosa Kuronen tärskäytti renkaan yläkulmaan ja edustusjoukkue siirtyi kahden maalin johtoon. Jyske jatkoi sinnikkäästi tiivistä karvaamistaan ja onnistui rokottamaan kaventaen pelin jälleen maalin päähän. Hyvinkää onnistui hallitsemaan peliä ja sai renkaan karvattua useita kertoja puolustajien hyvien katkojen ansiosta, sekä sai tehtyä vielä yhden maalin ensimmäisellä puolikkaalla. Mutta niin teki myös Jyske, ja pitkä erätauko alkoi Hyvinkään 3-4 johtoasemassa. Maalivahtien torjunnat olivat tässä vaiheessa Jyskeen Miia Ketoniemi 23 torjuntaa, Hyvinkään Taina Jääskeläinen 13 torjuntaa.

Kolmas erä alkoi Jarna Immosen tahdeissa, kun Jarna päätti maalata heti ensimmäisessä vaihdossa. Tämän maalin jälkeen Hyvinkää hallitsi kyllä edelleen ottelua, mutta varsinainen maalinteko alkoi yskähdellä. Jyske onnistui kaventamaan kolmannen erän loppupuolella tilanteeksi 4-5.

Neljäskin erä oli tasaista kamppailua. Noin viisi minuuttia ennen loppua Jyskeen Laura Kyllönen teki Jyskeen pitkän pyörityksen päätteeksi tasoitusmaalin 5-5, ja kun kumpikaan ei enää sen jälkeen onnistunut maalinteossa, tiesi tämä lopulta Hyvinkäälle kauden ensimmäistä jatkoaikaa. Jatkoajallakin Hyvinkää hallitsi peliä ja Jyske pääsi yrittämään voittomaalia vain muutaman, joskin vaarallisen kerran. Kuten eivät hekään, ei Hyvinkääkään onnistunut tekemään maalia jatkoajalla, ja pisteet menivät tällä kertaa jakoon maalein 5-5.

Peli oli Hyvinkäältä aivan kelpo kokonaisuus, vaikka varsinkin toisella puoliskolla olisi voinut viimeistellä huomattavasti paremmin. Molempien joukkueiden hyökkääjät kolistelivat maalitolppia muutamaan kertaan ottelun aikana, joten maaleja olisi voinut syntyä enemmänkin kummalle tahansa. Lopulta torjunnat olivat Jyskeen Ketoniemellä 54 ja Hyvinkään Jääskeläisellä 23. Joukkueen tikkaat sai tänään tasaisella varmuudella jatkuvasti pelaava Emmi "Rölli" Jusslin.

Edustusjoukkueen pelit jatkuvat keskiviikkona 25.11. klo 18.30 vierasottelulla Blue Rings Akatemiaa vastaan.

TJPEU: Elina Tahvanainen oli yhtä maalia lukuunottamatta mukana jokaisessa maalissamme, tänään syöttäjän roolissa. Linkki ottelupöytäkirjaan: https://ringette.torneopal.fi/taso/poytakirja.php?otteluid=378182&esikatselu=1