Edustusjoukkueelle kotivoitto

24.10.2015 klo 20:25

#1 Taina Jääskeläinen pelasi vahvan ottelun lauantaina Haukkoja vastaan.

Kuva: Mikko Tuomi
#1 Taina Jääskeläinen pelasi vahvan ottelun lauantaina Haukkoja vastaan. Kuva: Mikko Tuomi
#1 Taina Jääskeläinen ja joukkueen tikkaat

Haukat kaatui kotona 10-3

Otteluraportti Hyvinkää - Haukat 24.10.2015

Naisten Ykkössarjan 8. peli oli kotipeli Haukkoja vastaan. Viikko oli käytetty laadukkaaseen harjoitteluun ja edustusjoukkue odotti paikalliskamppailua innolla.

Pelin ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä. Kumpikaan joukkue ei onnistunut maalinteossa molempien maalivahtien hyvistä torjunnoista johtuen. Toinen erä alkoi Hyvinkään toivomalla tavalla #9 Elina Tahvanaisen siirtäessä joukkueemme 1-0 johtoon 37 sekunnin jälkeen. Peli jatkui tasaisena erän puoliväliin asti. Jäällä käytiin kovaa ja rehtiä kamppailua vapaasta tilasta sekä irtorenkaista. Erän puolenvälin jälkeen Tahvanainen ja #21 Camilla Tuomi järjestivät tehohetken ja iskivät kumpikin renkaan Haukka-maaliin vain 29 sekunnin välein. Haukat kavensi 3-1 Maija Väyrysen näyttävällä maalilla. Pitkälle erätauolle siirryttiin Hyvinkään 4-1 johdossa, kun #14 Rosa Kuronen tinttasi 7 sekuntia ennen erän loppua ns. pukukoppimaalin.

Kolmannessa erässä noin 5 minuutin kohdalla #5 Mirkku Miettinen siirsi emännät 5-1 johtoon Forssan apu #2 Emilia Arkkilan syötöstä. Tasan minuuttia myöhemmin #24 Sanni Korhonen nosti #8 Jarna Immosen maalille ampuman laukauksen paluurenkaan Haukka-maalin kattoon. Tilanne oli siis Hyvinkäälle 6-1. Haukkojen viikon takainen kiri Blue Rings Akatemiaa vastaan oli muistissa, eikä Hyvinkää laskenut jalkaa kaasulta. Haukkojen Kristiina Peuran kaksi peräkkäistä takaa-ajomaalia kavensi tilanteeksi 6-3. Kolmannen erän viimeisellä minuutilla edustusjoukkueen uusin jäsen, paluumuuttaja #13 Salla Junni laukoi renkaan ylänurkkaan.

Heti neljännen erän alussa Tuomi ampui jo ratkaisevan tuntuisen 8-3 osuman. Pelin loppua sotki Hyvinkään saamat kolme jäähyä, mutta siitä huolimatta kotijoukkue onnistui kuitenkin maalinteossa vielä kahdesti Tahvanaisen ja Tuomen hääriessä kapellimestareina. Pisteet jäivät ansaitusti Hyvinkäälle maalein 10-3.

Näyttäviä osumia tärkeämpänä valmennus näki maalien jakautumisen kuuden eri pelaajan kesken. Myös maalissa pelanneen #1 Taina Jääskeläisen varmat torjunnat toimivat voiton avaimina. Pelin parhaina pelaajina palkittiin Päivärinteen Ruislastuilla Haukoilta Maija Väyrynen ja Hyvinkäältä erittäin vakuuttavasti jälleen pelannut #19 Mira Sydänmaa. Kotiyleisölle jälleen kiitokset kannustuksesta! Sadan katsojan raja on rikottu jokaisessa kotipelissä, hienoa!

Tikkaat menivät tänään maalivahti Jääskeläiselle. Hänen maskiaan koristi alkulämmittelyssä kaunis punainen rusetti, jonka hän oli saanut joukkueessa olevalta salaiselta ystävältään. :)

Kotipeliemme putki jatkuu kahden viikon päästä lauantaina 7.11. Turkua vastaan. Ensi viikonloppuna ei ole otteluita, kun maajoukkueet leireilevät valmistautuen vuodenvaihteen MM-kisoihin.

TPJEU: Tänään Hyvinkää oli erien aluissa ja lopuissa tehokkaita. Linkki ottelupöytäkirjaan