Kuuden maalin Tahvanainen takasi edustuksen voiton

3.12.2016

Kuva: Mikko Tuomi
Ottelussa kuusi maalia tehnyt #9 Elina Tahvanainen palkittiin ansaitusti ottelun parhaana pelaajana. Kuva: Mikko Tuomi
Joukkueen kultakypärän sai tänään #10 Riina Sallinen.

Edustusjoukkueen pelit jatkuivat tänään Nokialla. Tässä otteluraportti ottelusta:

Tänään pääsimme vihdoin pelaamaan kolmen viikon pelitauon jälkeen. Suuntana oli Nokia, joka on tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös Ykkössarjassa.

Aloitimme pelin vahvasti. Vajaan parin minuutin jälkeen Roosa Ravantti teki ottelun avausmaalin Pauliina Auvisen syötöstä. Pelin painopiste oli vahvasti vastustajan päässä, teimme hyviä katkoja karvauksessa ja pääsimme hyökkäämään jatkuvasti. Peliä oli kulunut 4.45 kun Mira Sydänmaan pelinkäännön seurauksena Elina Tahvanainen onnistui maalinteossa ollessamme alivoimalla. Tahvanainen onnistui ensimmäisessä erässä vielä toistamiseen niin ikään Sydänmaan syötöstä.

Vastustaja kavensi erän loppupuolella ylivoimalla tilanteeksi 1-3, joka oli myös erätauolle mentäessä taululla. Valmennus epäilee pelaajien ottaneen ylärimaanosumiskilpailun, sillä niin moni pelaaja laukoi ensimmäisessä erässä ylärimaan. Maalivahtien torjunnat olivat ensimmäisen erän jälkeen karua kertomaa; meidän Roosa-Mari Heikkisellä oli 4 torjuntaa, kun vastustajan Oona Keskinen oli torjunut jo 19 kertaa.

Toinen erä jatkui samoissa tahdeissa. Rosa Kuronen teki erän aluksi kulmalta tilanteeksi 1-4 Mirkku Miettisen esitöistä. Sitten oli jälleen Tahvanaisen vuoro vähän rytmittää peliä. Viides maalimme tuli ajassa 18.09 ja kuudes ajassa 20.26, molemmat Tahvanaisen käsialaa. Riina Sallinen oli syöttäjänä molemmissa, jälkimmäisessä toisen syötön antoi Camilla Tuomi. Sama kolmikko leipoi toiseen erään vielä yhden maalin erän viimeisellä minuutilla, kun kenttä puhkottiin kahdella syötöllä ja Sallinen viimeisteli erätaukolukemiksi 1-7. Heikkisellä oli tässä erässä 5 torjuntaa, vastustajan Keskisellä 10.

20 sekuntia oli kulunut kolmatta erää, kun rengas oli jälleen vastustajan maalin perukoilla. Tuomi laukoi renkaan aivan tolpan viereen Tahvanaisen syötöstä. Sitten pelattiinkin ilman maaleja pidempi pätkä, ja renkaat eivät aivan enää tarttuneet niin hyvin kiinni kuin alkupelistä. Painostimme kuitenkin jatkuvasti. Pelikellon näyttäessä 40.54 Tahvanainen tööttäsi illan viidennen maalinsa, jälleen Sydänmaan syötöstä, ja tilanne oli neljänteen erään lähdettäessä 1-9. Keskisellä oli jälleen 19 torjuntaa, meidän Roosis torjui kolmannessa erässä neljä kertaa.

Neljäs erä oli enemmänkin kosmetiikkaa. Erittäin vahvan ottelun pelannut Tahvanainen ei hellittänyt jalkaa kaasulta, ja teki erän avajaisosuman 45.57 Tuomen syötöstä. Pari minuuttia myöhemmin Tuomi vielä teki paluurenkaasta lukemiksi 1-11 ja enempää maaleja ei pelissä syntynytkään.

Ottelun lopputulos oli siis 1-11. Vastustajan maalivahti Keskisellä oli ottelun päätteeksi yhteensä 70 torjuntaa, meidän Heikkinen selvisi 16 torjunnalla. Nostamme hattua Keskiselle.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin meiltä kuuden maalin ja kahden syötön Elina Tahvanainen, vastustajalta Tuuli Uusitalo. Joukkueen kultaisen kypärän sai tänään Riina Sallinen, joka palasi pitkästä aikaa oman joukkueen kanssa tositoimiin. ”Pelissä näkyi paljon niitä asioita, joita olemme harjoitelleetkin”, summasi Sallinen pelin jälkeen.

Hyvinkään vastuuvalmentaja Kim Forsblom oli tyytyväinen otteluun. ”Olimme renkaattomana joukkueena aktiiivisia ja saimme tehtyä hyviä katkoja, joista seurasi nopeita pelinkääntöjä ja maaleja. Peli-ilme säilyi koko 60 minuuttia hyvänä emmekä alkaneet oikomaan vaadittavista asioista. Onnistuimme pelaamaan ehjän ottelun”, tuumi Forsblom pelin jälkeen.

Meidän osaltamme Ykkössarjan ensimmäinen kierros päättyy ensi lauantaina, kun Hyvinkäälle saapuu vieraaksi erittäin kokenut joukkue, sarjajohtaja LL-89 Lapinlahdelta. Lapinlahden joukkueen mukana Hyvinkäälle saapuvat kaksi maailman parasta pelaajaa, Anne Pohjola ja Marjukka Virta, joita vastaan pääsemme mittaamaan missä tällä hetkellä meidän joukkueen osalta mennään. Odotettavissa on kovavauhtinen ottelu, joten kannattaa suunnata Hyvinkäälle Paavolan pannuhuoneeseen la 10.12. klo 16.00!