Hyvinkää C voitti Ilveksen numeroin 6-1

10.1.2015

Hyvinkään ringeten c-tytöt kohtasivat ylemmän loppusarjan ottelussa Tampereen Ilveksen. Ennen ottelua Ilves oli tasaisessa sarjassa pisteen Hyvinkäätä perässä.

Ottelussa Hyvinkää oli selkeästi Ilvestä edellä ja voitti ottelun lukemin 6-1. Hyvinkää kokoonpano oli kokenut muutamia muutoksia. Kaksi hyökkäysketjua oli uudessa muodossaan. Lieneekö muutokset syynä siihen, että Hyvinkää aloitti ottelun hieman varovaisesti, mutta sai pikkuhiljaa pelin painopisteen Ilveksen alueelle.

Koko kauden yhdessä pelannut ketju Minka Levander, Kia Levander ja Veera Hakonen pääsi kokeilemaan uutta harjoiteltua hyökkäyskuviota kahteen otteeseen. Molemmilla kerroilla hyökkäys päättyi hyvään laukaukseen. Hyvinkään avausmaali syntyi samaisella kuviolla. Tällä kertaa kuvio onnistui ja Julia Nikander syötöstä avausmaalin iski Mikaela Saukkonen.

Toisessa erässä Hyvinkään luistin ei kulkenut parhaimmillaan ja peli eteni päästä päähän. Hyvinkää lisäsi kuitenkin johdon 2-0 Saukkosen toisella maalilla.

Kolmannessa erässä Hyvinkää lisäsi luistelua ja aiheutti aggressiivisuudella Ilveksen avauspeliin suuria vaikeuksia. Hyvinkää sai riistettyä hyökkäysalueella rinkulan itselleen ja siirtyi nopeasti 5-0 johtoon. Maalintekijöinä Roosa Ravantti kaksi maalia ja Riina Sallinen yksi maali.

Neljännessä erässä Hyvinkää pystyi pitämään pelin Ilveksen päädyssä. Veera Hakonen lisäsi hyvän hyökkäyksen lopuksi taululle 6-0. Ilveksen jäähyn aikana Hyvinkään ylivoimaketju nukahti ja Ilveksen Emmi Saukkonen pääsi läpiajoon ja teki Ilveksen ainoan maalin hyvin pelanneen Emmi Eskolan selän taakse.

Hyvinkään puolustus pelasi hyvän ottelun ja ottelun ykköspakkiparina olivat Jenna Salo ja Venla Pitkänen. Ilves ei päässyt ottelussa hyviin laukaisupaikkoihin, kuin muutaman kerran, kun Hyvinkään ote hieman herpaantui. Hyvinkään maalivahti Emmi Eskola pelasi hyvän ottelun ja hyvillä torjunnoillaan hän ei päästänyt Ilvestä missään vaiheessa peliin mukaan.

Hyvinkäällä parhainta vauhtia piti joukkueen konkarit Julia Nikander, Roosa Ravantti ja Riina Sallinen. Tytöt lämpenevät selkeästi, kun kauden tärkeimmät pelit ovat tulossa. Lisäksi joukkueen maalitykki Mikaela ”Miksu” Saukkonen jatkoi loistavaa kauttaan tekemällä 2 maalia.

Pisteille Hyvinkään Ringettestä pääsivät. Saukkonen 2+1, Ravantti 2+0, Sallinen 1+0, Hakonen 1+0, Nikander 0+3 ja Salo 0+1.

Ottelun parhaana Hyvinkäältä palkittiin ansaitusti hyvän ja varman ottelun pelannut maalivahti Emmi Eskola. C-tyttöjen seuraava kotipeli pelataan 24.1. klo 15.30 kun vastaan luistelee VG-62 Naantalista.

Hyvinkää C kiittää Hyvinkää vanhempaa E:tä, Panttereita, jotka olivat tulleet koko joukkueen voimin kannustamaan!